LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy  
     
  Integrated Designdotlighting design rolloverdotligh sculptdotbldng performance rolloverdotr+d rolloverdotfirmdotcontact  
   

Arts Projects
Commercial Projects

Institutional Projects
Laboratory Projects
Residential Projects School Projects
 
 
   

The Joan Mitchell Foundation commissioned an 8,000 square foot studio building for its artist residency program in New Orleans soon after Hurricane Katrina. The building is situated on the interior of the block and is the only new construction within a larger campus of historic structures owned by the foundation. The building’s L-shape frames a large communal green space, and the profile of the roof monitors for the studio volumes echo the scale, geometry, material and rhythm of neighboring houses.

Loisos and Ubbelohde helped tune the daylighting within the studio spaces. Apertures in the walls and roof of each studio were studied to deliver quality daylight and views in this hot humid climate.

Completed studio as occupied


Previous Project | Next Project

 


ARCHITECT
Lee Ledbetter & Associates

LOCATION
New Orleans, LA

CURRENT STATUS
Occupied, 2015
AWARDS
USGBC LEED Gold, 2017

AIA Louisana Design Awards Merit Award, 2017

AIA New Orleans Design Awards Honor Award, 2016

AIA New Orleans Sustainable Design Honorable Mention, 2016

Associated Builders and Contractors, Inc. Merit Gold Award, 2015

Photograph of completed studio

Radiance simulation of studio with isolux contours showing illuminance

Radiance simulation of studio with falsecolor luminance map showing surface brightness