LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy  
     
  Integrated Designdotlighting design rolloverdotlight sculpture rolloverdotbldng performance rolloverdotr+d rolloverdotfirmdotcontact  
   

Commercial Projects

Institutional Projects
School Projects

Laboratory Projects
Residential Projects
 
 
   

Gap Corporate Campus 901 Cherry

The Brower Center consists of 50,000 sf of office and educational space for environmental non-profit organizations connected to Oxford Plaza, a residential project including 94 apartments, arts space, a restaurant, and underground parking. Daylight and natural ventilation are prominent features of the complex, which also includes renewable energy technologies such as photovoltaic cells and solar hot water. Loisos + Ubbelohde provided daylighting consulting on the project, including testing of physical models in a mirror box sky simulator, and analysis of shading options, glazing specifications, application of advanced glazing materials, illumination levels and distribution, and visual comfort and avoidance of glare. We also coordinated daylighting strategies with electric lighting, lighting controls and structural design. Loisos + Ubbelohde was part of an integrated team including the architect, developers and other consultants, which won a public invited competition to design this building.

Base Case physical model of typical office floor in a mirror box artificial sky. Light redirecting glazing on the north side introduces daylight deep into the floorplate.

Previous Project | Next Project

 


ARCHITECT
Solomon ETC

LOCATION
Berkeley, CA

CURRENT STATUS
Occupied, 2009

AWARDS
USGBC LEED Platinum, 2010

Savings By Design: 2010 Energy Efficiency Integration Award (EEIA)

San Francisco Business Times Best New Green Building Award, 2010

Diablo Model Eco Headquarters Award, 2010

Growing Smarter Together Award, ABAG Award, 2009

USGBC Northern California Green Building Super Heroes Award, 2009

Association of Bay Area Governments Urban Design Award, 2009

ACI Construction Environmental Award, 2008

line

Section showing layered passive and active design strategies.