LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy  
     
  Integrated Designdotlighting design rolloverdotlight sculpture rolloverdotbldng performance rolloverdotr+d rolloverdotfirmdotcontact  
   

Commercial Projects

Institutional Projects
School Projects

Laboratory Projects
Residential Projects
 
 
   

Gap Corporate Campus 901 Cherry

This 195,000 sf office complex exceeds California energy code requirements by over 30 percent with high performance construction, a green roof and three daylighted atria for the office clusters. L+U assisted the design team with the daylighting design and performance, using physical models to evaluate illumination levels, visual comfort and patterns of sun penetration under various design scenarios. The indirect lighting is photosensor-controlled to respond to exterior illumination levels. Privacy screens in the open office area are custom-designed with light wood finishes and upper panels of translucent glass to allow better diffusion of daylight throughout the office bay.

More Detail

Previous Project | Next Project

 
ARCHITECT
William McDonough + Partners

LOCATION
San Bruno, CA

CURRENT STATUS
Occupied, 1997

AWARDS
Business Week/Architectural Record Design Award, 1998

Savings By Design Award, 2000

AIA Washington Chapter, Award of Excellence, 2000

ID Magazine ID Forty, 2001

Green Roofs Award of Excellence 2003

Physical models used to predict and analyze daylight in offices.