LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy  
     
  Integrated Designdotlighting design rolloverdotligh sculptdotbldng performance rolloverdotr+d rolloverdotfirmdotcontact  
   

Arts Projects
Commercial Projects

Institutional Projects
Laboratory Projects
Residential Projects School Projects
 
 
   

sonoma

Sited on a steep hill, the 5,900 sq-ft house opens outwards to the view of the San Francisco Bay, and nestles into the hillside to shelter a courtyard with a pool facing the northside. The residence includes a living room, kitchen-dining area, and master bedroom with a roof, that follows the sloped patterns of the hillside. 

Loisos and Ubbelohde provided energy modeling and consulting on passive and active strategies for thermal comfort and energy generation

Indoor-outdoor living space

South facade from valley

Previous Project | Next Project

 


ARCHITECT
Turnbull Griffin Haesloop Architects

LOCATION
Kentfield, CA

CURRENT STATUS
Occupied, 2012
AWARDS
Custom Home Design Merit Award, 2013

Outdoor living space and pool on north side


Bathroom with skylight

Images by David Wakely, courtesy of TGH Architects