LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy  
     
  Integrated Designdotlighting design rolloverdotligh sculptdotbldng performance rolloverdotr+d rolloverdotfirmdotcontact  
   

Arts Projects
Commercial Projects

Institutional Projects
Laboratory Projects
Residential Projects School Projects
 
 
   

sonoma

The house is sited on the top of a ridge with expansive views, under a green roof designed to blend seamlessly with the surrounding landscape. Glazed courtyards give the house access to views, daylight, and air. The interior of the house is hollowed out into curving vaults, creating large spaces for entertaining and art display and more intimate spaces for living and working.

Loisos and Ubbelohde provided a wide range of services to this house. As lighting designers for the project, L+U sought to complement and enliven the sculptural interior with a dynamic, low energy, daylight-integrated lighting scheme. Daylight simulations assisted with shade specification and curatorial conditions for the clients’ art collection. With a goal for the house to be net-zero energy and environmentally resilient, L+U performed extensive thermal comfort and energy use, generation, and storage modeling. L +U has developed a comprehensive monitoring program to help track comfort and performance in the completed building.

Radiance rendering of living room

Comfort range comparison diagrams

Previous Project | Next Project

 

bulletRead more on L+U Lighting Design Website
ARCHITECT
Shubin Donaldson

LOCATION
Montecito, CA

CURRENT STATUS
Under Construction

Plan view from Radiance showing solar patterns


Radiance false-color plan view showing solar reflections


Plan view solar radiation patterns for radiant system zoning
.

 

Top Rendering courtesy of Shubin Donaldson