LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy  
     
  int designdotlighting design rolloverdotlight sculpture rolloverdotbldng performance rolloverdotr+d rolloverdotfirmdotcontact  
   

Commercial Projects

Institutional Projects
School Projects

Laboratory Projects
Residential Projects
 
 
   

packard

The 343 Second Street project for the Packard Foundation is designed to achieve Zero-Net-Energy. With an emphasis on replicability, the high performance office building houses 120 staff members, reduces energy demand over a conventional building by 50% and supply the energy needed with on-site photovoltaics. The two-story building complex is oriented with the Los Altos street grid off-cardinal and contains a large landscaped courtyard that brings light and sun to the offices and meeting rooms. As members of the design team, Loisos + Ubbelohde provided site shading studies, daylighting design and simulations, shading design control protocols and glass specifications. The shading design and controls respond to the varied orientations and internal space planning to deliver optimal daylight and visual comfort.

left_center
Open office area.

left_center
Operable exterior venetian blinds on west facade.

left_center
Shadow studies showing the effect of different sized trees in the courtyard.

left_center
Lobby and break-out spaces open to courtyard.

left_center
Plan showing isolux contours on the second floor.

Previous Project | Next Project

 


ARCHITECT
EHDD Architecture

LOCATION
Los Altos, CA

CURRENT STATUS
Occupied, 2012
AWARDS
USGBC LEED Platinum, 2013

Honor Award for Sustainability, AIA California Council, 2013

Best Green Project, ENR California, 2012

Best Green Project, Structures Awards, San Jose Business Journal, 2012line



Radiance simulation of luminance levels in open office area showing surface brightness.



Above: Daylighted conference room.
Below: Exterior view of operable blinds for lobby and openings for office spaces.



Radiance simulation for daylight section through space.

Street view of the building.

Photos by Jeremy Bitterman.