LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy  
     
  Integrated Designdotlighting design rolloverdotligh sculptdotbldng performance rolloverdotr+d rolloverdotfirmdotcontact  
   

Arts Projects
Commercial Projects

Institutional Projects
Laboratory Projects
Residential Projects School Projects
 
 
   

boalthall

In California’s Central Valley, Valley Center children’s hospital built two new outpatient centers. Each building is based on a plan prototype: a glazed oval lobby reception area flanked by two clinic modules. Loisos and Ubbelohde provided thermal and visual comfort modeling, primarily analyzing the glass entry foyer. Thermal analysis was based on a combination of glass specifications and radiant mechanical systems.

Through iterative studies, L+U used radiance simulations to design the frit pattern for the curved glass facade. In the Modesto center, L+U assisted in the design of tensile fabric sculptures that showcase the height of the lobby space, while also providing shading and visual comfort at the reception desk.    


Illumination levels in Radiance simulation of lobby


Radiance simulation of tensile shading structure in lobby

Previous Project | Next Project

 

 

 


ARCHITECT
SmithGroup

LOCATION
Bakersfield and Modesto, CA

CURRENT STATUS
Occupied, 2019

 

library
library Glass frit Study of "George the Giraffe"