LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy  
     
  int designdotlight designdotligh sculptdotbuilding performancedotr+ddotfirmdotcontact  
   

Commercial Projects

Institutional Projects
School Projects

Laboratory Projects
Residential Projects

heising  
 
   

heising

The client for this 9,000 sf office requested a visually-comfortable, architecturally-integrated, and energy-efficient luminous environment. The architectural design created a "River of Light" with an origin at the entry lobby, a terminus in the Break room, with three distinct work areas and conference spaces along the path. The electric lighting was coordinated with the daylight design as the design team collectively defined the furniture and partition layouts, interior finishes, and window treatments.

 


ARCHITECT
Hawley Peterson Snyder

LOCATION
Los Altos, CA

CURRENT STATUS
Occupied, 2015

 

 

 

 

office Open Office Area. Minimal lighting scheme with the only visible fixture a single central linear indirect/direct pendant. This pendant has a translucent vertical element which shows daylight dimming increasing as it approaches the window.  Additional hidden cove fixtures assist the central pendant to illuminate the ceiling with a remarkably even 2:1 contrast ratio.

 

corridor "River of Light". Direct linear pendant fixtures are a sculptural element against the black painted open ceiling. 

 

conference room
Conference Room. The smallest conference room incorporates a direct-only circular ring pendant fixture below the square lens of a solar tube that delivers daylight in this interior space.

 

 

 

Previous Project | Next Project

 

conf room Break room. A tall, well daylit space is the culmination of the "River of Light". For configuration of different scenes and uses, a layering of lights including: "River of Light" minimal linear uplights, concealed uplights illuminating ceiling drum, recessed downlights, undercabinet linears, and sculptural pendant at a seating booth.


Photographs by Bernard André Photography.